Peugeot 408 nu ook als elektrische e-408 te koop

DoorMatthias Hautekiet

4 oktober 2024
Elektrische Peugeot e-408

Terwijl moederbedrijf Stellantis in moeilijk vaarwater zit, blijft Peugeot naarstig verder werken aan hun elektrische line-up. Zo krijgen de e-208, e-308, e-3008 en e-5008 nu ook gezelschap van de e-408. Deze elektrische cross-over krijgt een batterij van 58 kWh (netto) waarmee een rijbereik tot 453 kilometer haalbaar moet zijn.

Het wordt stilaan een gewoonte bij Peugeot om van elke wagen met een verbrandingsmotor ook een volledig elektrische variant op de markt te brengen. Zo is krijgen EV-rijders nu de keuze tussen een ruim gamma personenwagens gaande van de e-208, e-308, e-3008 tot en met de e-5008. Aan dat lijstje wordt nu ook de Peugeot e-408 toegevoegd. Die werd eerder dit jaar al aangekondigd, maar is nu ook officieel in het gamma opgenomen.

Rijbereik van 453 kilometer

Deze sportief uitziende EV krijgt een enkele elektromotor van 210 pk op de voorwielen. Deze wordt gevoed door een batterij van 58 kWh bruikbaar. Hiermee moet de elektrische Peugeot e-408 volgens de WLTP-norm een afstand van 453 kilometer halen. Dat is niet heel erg veel, maar toch meer dan voldoende uit een relatief kleine batterij. AC-laden is mogelijk aan 11 kW. Snelladen doe je aan 120 kW. Dat laatst is best weinig, maar toch nog voldoende om in een half uur van 20 naar 80 procent te laden.

Verder zijn er maar weinig verschillen met de 408 met verbrandingsmotor, op enkele accenten na. Kopers krijgen, net zoals de huidige hybride-variant, de keuze uit twee varianten: Allure en GT. Prijzen zijn er nog niet bekend, al weten we wel dat hij standaard met een warmtepomp geleverd zal worden.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!