Tesla Model 3 krijgt rijbereik van meer dan 700 kilometer

DoorMatthias Hautekiet

8 oktober 2024
Elektrische Tesla Model 3

De Tesla Model 3 krijgt een nieuwe versie in Europa, dat kondigt Tesla vandaag zelf aan. De nieuwe Long Range RWD krijgt een rijbereik van 702 kilometer en wordt zo de Model 3 met de grootste range ooit.

Foto © Tesla

De Amerikanen stellen de nieuwe Tesla Model 3 Long Range RWD voor als de zuinigste elektrische wagen in Europa. Bovendien claimt Tesla zelf dat dit model de beste prijs-kwaliteitverhouding van alle in ons land beschikbare EV’s heeft. De nieuwe Model 3 dankt zijn grote bereik van 702 kilometer dankzij zijn zuinige motoren. Zo ligt het verbruik volgens de WLTP-norm op 12,5 kWh/100 km. Dat is nog eens 1,2 kWh minder dan de huidige generatie achterwielaangedreven Model 3.

Wie de nieuwe Tesla Model 3 Long Range RWD wil bemachtigen kan vanaf nu terecht in de configurator. De vanafprijs ligt voorlopig vast op 45.970 euro, al weet je bij Tesla nooit of die morgen ook nog klopt.

Tenslotte is er ook goed nieuws voor wie al tevreden is met de Model 3 RWD met de standaard batterij. Deze duikt nu definitief onder de 40.000 euro en is sinds vandaag te koop voor 39.970 euro.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!