Renault Twingo keert terug naar zijn roots voor minder dan € 20.000

DoorMatthias Hautekiet

9 oktober 2024
Elektrische Renault E-Tech Electric 2026

Volgende week gaat in Parijs het tweejaarlijkse autosalon door en dat is voor Renault het moment om een eerste prototype van hun nieuwe Twingo te laten zien. Deze doet meteen denken aan aan de allereerste versie uit 1992. Wel wordt hij vanaf 2026 volledig elektrisch. Renault geeft ook al mee dat de nieuwe Twingo minder van 20.000 euro moet gaan kosten.

Bij Renault blikken ze tegenwoordig graag terug naar het verleden. Na de voorstelling van de Renault 5 E-Tech Electric en de Renault 4 E-Tech Electric kondigt de Franse constructeur nu de volgende generatie van de Twingo aan. Het model dat op het autosalon van Parijs te zien zal zijn, is nog maar prototype. Maar, als we de nostalgische roes waarin de ingenieurs van het merk zich vandaag bevinden doortrekken, zal het productiemodel maar weinig verschillen tonen. Op dat productiemodel is het nog wachten tot in 2026.

Nostalgische look

Het prototype van de nieuwe Renault Twingo is net zoals het model uit 1992 een compacte stadswagen. Verder deelt het model ook de herkenbare lichtblokken en lijnen met die allereerste generatie. Wel wordt de Twingo, zoals dat vandaag al bij de derde generatie het geval is, een vijfdeurs. Bovendien zal de wagen vanaf 2026 enkel nog in een elektrische variant te verkrijgen zijn. Een Twingo E-Tech Electric is er vandaag ook al, maar dat model werd nog samen met Smart ontwikkeld. De opvolger wordt een project van Renault zelf.

Naast het silhouet deelt de Renault Twingo vanaf 2026 ook de ronde deurgrepen met het iconische model uit de jaren 90, al zijn deze nu wel omringt door een lichtgevende led-ring. Verder lijken de kop- en achterlichten uit de carrosserie te springen. Tussen de achterlichten in prijkt de modelnaam in een hip woordlogo. Verder zijn er natuurlijk nog geen specificaties over de motorversies of batterij beschikbaar, gezien het hier nog om een prototype gaat. Wel weten we al dat dat niet bijzonder veel zal zijn, gezien Renault over een vanafprijs onder de 20.000 euro spreekt.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!