Citroën ë-C4 en ë-C4 X krijgen vernieuwd uiterlijk en meer comfort

DoorMatthias Hautekiet

16 oktober 2024
Citroën ë-C4 facelift

De Citroën ë-C4 en ë-C4 X krijgen hun eerste kleine facelift. Hierbij krijgen deze twee Franse EV’s een vernieuwde look en meer comfort. Onder de motorkap verandert er echter niets.

Foto’s Citroën

De Citroën ë-C4 en ë-C4 X werden respectievelijk in 2020 en 2022 op de markt gebracht. Voor de Franse constructeur is het dus nog te vroeg om een volledige facelift op de markt los te laten. Toch is het voor Citroën tijd om wat aan het uiterlijk van beide modellen te gaan sleutelen. Hierbij groeien beide modellen, die toch een iets anders uiterlijk hebben, meer naar elkaar toe. Bovendien wordt het koetswerk nu ook weer wat sportiever.

Sportieve neus

Bij de vernieuwing van de ë-C4 (X) hebben de Fransen vooral oog gehad voor de neus van beide modellen. Hierbij zijn de blokken van de koplampen heel wat kleiner geworden. Bovendien staat ze nu ook wat hoger in de voorbumper. De in het logo overlopende lijnen in chroom tussen beide lichtblokken werd hierbij ook geschrapt. In de plaats is er nu een vlak in dezelfde kleur als het koetswerk met in het midden het nieuwe logo van Citroën: een ovaal met daarin de twee herkenbare ‘driehoeken’. Daaronder vinden we dan de vernieuwde bumper met herwerkte luchtinlaten terug.

Aan de achterkant zijn de verschillen met hun voorgangers minder uitgesproken. Bij de Citroën Ë-C4 vallen meteen de vernieuwde achterlichten op, terwijl er aan de bumper zo goed als niets werd gewijzigd. Bij de recentere ë-C4 X lijken de Fransen dan weer tevreden te zijn van wat er al stond. De achterkant is hier dus nog minder bewerkt dan bij de gewonde C4.

Extra comfort

In Frankrijk grijpen ze dit moment meteen ook aan om meer comfort toe te voegen voor de bestuurder en zijn passagiers. Zo wordt er bijvoorbeeld extra schuim toegevoegd aan de autozetels. Hierdoor bieden ze extra steun en comfort. Het display voor het infotainmentsysteem meet nog steeds 10″, maar kreeg een upgrade. Dat laatste was nodig, gezien het vorige een gedateerde indruk had. De vernieuwde Citroën ë-C4 en ë-C4 X herken je binnenin ook door het vernieuwde logo op het stuur.

Gezien het hier om een beperkte facelift gaat, verandert er niets aan de motorisaties. Je beschikt dus nog steeds over een vermogen van 136 of 156 pk. Hieraan wordt een batterij gekoppeld van respectievelijk 50 en 54 kWh (bruto).

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!