Hyundai Inster nu ook als avontuurlijke Cross-variant

DoorMatthias Hautekiet

19 oktober 2024
Hyundai Inster Cross

Hyundai stelde eerder dit jaar de Inster voor, een elektrische stadswagen voor minder dan 25.000 euro. De eerste exemplaren zullen pas in het voorjaar van 2025 rondrijden, maar dat weerhoudt de Koreanen niet om al een nieuwe variant voor te stellen: de Hyundai Inster Cross.

De Hyundai Inster werd al voorgesteld als een kleine avontuurlijke stadswagen, maar wordt nu dus extra avontuurlijk. Al wordt er bij de nieuwe Hyundai Inster Cross niet geraakt aan de technische specs van deze EV. Je krijgt dus nog steeds de keuze tussen twee model varianten waarbij de standaardversie over een motor van 97 pk beschikt. Uit de batterij van 42 kWh kun je volgens de WLTP-norm een bereik van 300 kilometer afleggen. Daarnaast is er ook nog de Hyundai Inster Long Range die een krachtigere motor van 115 pk combineert met een batterij van 49 kWh. Hierbij moet je volgens de Zuid-Koreaanse constructeur kunnen rekenen op 355 kilometer.

Hyundai Inster Cross

Het is over die twee modellen dat Hyundai nu een nieuw jasje giet in de vorm van de Cross-variant. Deze herken je aan de hand van zijn sportievere, meer zilverkleurige voor- en achterbumper. Daarnaast zijn er bij de Inster Cross ook zwarte randen rond de wielkasten en specifieke velgen van 17″ groot. Het geheel wordt verder afgewerkt met dakdragers met daarop een optionele laadmand. Verder is hij, als enige variant binnen de Inster-range te verkrijgen in een unieke kleur: Amazonas Green Matt. Binnenin kun je de Hyundai Inster Cross herkennen aan zijn grijze en limoengroene accenten.

De productie van de Hyundai Inster en Hyundai Inster Cross start nog voor het einde van 2024. De prijzen voor België zijn nog niet bekend, al zullen die waarschijnlijk niet lang meer op zich laten wachten.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!