2024 London E-Prix: Robin Frijns snelste in tweede vrije training

DoorMatthias Hautekiet

20 juli 2024
Robin Frijns (Envision Racing) zet de snelste tijd neer tijdens de tweede vrije training van de 2024 London E-Prix, onderdeel van het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap © Jens Mommens / Momenol Images / EV-olution

Robin Frijns (Envision Racing) topt de tabellen tijdens de tweede vrije training van de 2024 London E-Prix. De Nederlander zet 1:10.544 neer op de chrono en eindigt zo dus voor Oliver Rowland (Nissan). Sébastien Buemi, de teamgenoot van Frijns volgt op de derde plaats met 1:10.679.

Leider in het kampioenschap zet tijdens deze laatste oefensessie een vierde tijd neer. De Jaguar-aandrijflijn toont dus bijzonder sterk hier in Londen. Bovendien is het belangrijk om weten dat Cassidy zijn vierde tijd neerzet onder het gewone racevermogen van 300 kW. De rijders rond hem zetten hun snelle tijd allemaal neer met 350 kW. De vijfde man in de tabellen is Pascal Wehrlein (Porsche). Zijn tijd is 2 honderdsten trager dan die van Cassidy. Plaats zes en zeven gaan naar regerend wereldkampioen Jake Dennis (Andretti) en kanditaat wereldkampioen Mitch Evans (Jaguar). Sacha Fenestraz (Nissan), Dan Ticktum (ERT) en Jean-Éric Vergne (DS) ronden de top tien af. Stoffel Vandoorne (DS) zet een veertiende tijd neer.

Om 13u20 volgen nog de kwalificaties. De eerste London E-Prix van het weekend start om iets na 18 uur.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!