Cowboy lanceert een upgrade van zijn AdaptivePower technologie

DoorMatthias Hautekiet

23 juli 2024
Cowboy Cruiser ST met AdaptivePower

Cowboy lanceert vandaag een upgrade van hun AdaptivePower technologie. Deze update moet ervoor zorgen dat je eenvoudiger steile heuvels oprijdt. Bovendien zal de batterij minder snel leeglopen op vlakke wegen. De update is meteen te installeren voor alle eigenaars met een Cowboy Classic, Cruiser of Cross.

Foto © Cowboy

AdaptivePower werd vorig jaar gelanceerd op de E-Bikes van Cowboy. Deze “adaptieve motor” past automatisch het vermogen aan afhankelijk van de benodigde ondersteuning. Zo levert de motor meer vermogen bij het oprijden van een helling of bij sterke tegenwind. Daarnaast zorgt deze er ook voor dat je eenvoudiger je snelheid kunt behouden zonder te schakelen. Achter deze gepatenteerde technologie zit een door Cowboy ontwikkeld algoritme achter dat in realtime de gegevens van de verschillende sensoren analyseert. Op basis van die resultaten wordt kunnen 20 berekeningen per seconde worden gemaakt om de vermogensafgifte te optimaliseren.

Steile heuvels bedwingen

Anderhalf jaar na zijn voorstelling lanceert Cowboy nu AdaptivePower 2.0. Hiervoor analyseerde de Belgische E-Bike bouwer de gegevens van meer van 50 miljoen afgelegde kilometers. Met de update geïnstalleerd kunnen gebruikers nu 50% steilere heuvels oprijden, zonder extra menselijke inspanning. Waar vroeger de grens voor AdaptivePower op 6% lag, wordt dat vandaag dus 9%, wat toch wel best een groot verschil is. Cowboy gaat voor deze cijfers uit van een 80 kg wegende fietser die continue 25 kilometer per uur fiets.

Bovendien zorgt deze update er ook voor dat het batterijverbruik op vlakke wegen daalt. De algemene efficiëntie is namelijk verhoogd, waarbij nu op het juiste moment het juiste vermogen wordt geleverd. Dit doet het batterijverbruik met 10 procent dalen. Natuurlijk mag er dan geen harde wind of extra gewicht (boven de 80 kg) zijn.

Tanguy Goretti, medeoprichter en Chief Technology Officer van Cowboy: “Dit betekent een nieuw niveau van intelligentie voor al onze e-bikes die al voor zichzelf denken. Bij Cowboy richten we ons op mooie, eenvoudige en geconnecteerde ervaringen en onze toewijding gaat verder dan het winnen van prijzen voor uiterlijke esthetiek tot het creëren van intuïtieve, interactieve ervaringen die de toekomst van het fietsen verbeteren. Dankzij connectiviteit en over-the-air updates zal zelfs een drie jaar oud Cowboy model nu beter rijden dan toen het de productielijn verliet.”

De nieuwe update is meteen te installeren voor alle bestaande klanten met een Cowboy Classic, Cruiser of Cross. De over-the-air in-app update duurt ongeveer 30 seconden.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!