Onderweg met de LEKKER Amsterdam GTS

DoorRedactie

2 augustus 2024
LEKKER Amsterdam GTS Review

LEKKER Bikes is een Australische fabrikant van e-bikes die in België nog niet zo bekend is. Toch heeft het al een mooie reputatie opgebouwd in onder andere Nederland, Duitsland en Australië. Het merk is vooral te herkennen aan zijn eenvoudig ogende fietsen in zachte pastelkleuren. EV-olution trok er dan ook maar wat graag op uit met hun krachtigste e-bike: de Amsterdam GTS.

Wanneer we deze e-bike uit de doos halen, wordt de eenvoud die LEKKER nastreeft meteen duidelijk. Alle kabels zijn zo goed als mogelijk weggewerkt in het frame. Bovendien werden de meeste lasnaden afgevlakt om een hogere afwerkingsgraad te bekomen. Ook de spatborden kregen heel wat aandacht in het designproces. Deze buigen in de breedte mooi mee met de vorm van de band. Samen met de mat-zwarte lak krijg je zo meteen het gevoel van een premium e-bike te besturen.

Klassieke fiets met een krachtige Bafang motor

Hoewel de Amsterdam GTS, hoe kan het ook anders, een klassieke “Hollandse” look heeft, laat hij dat niet blijken in zijn technische specificaties. Zo beschikt deze LEKKER over een Bafang M420 middenmotor. Doordat de motor rechtstreeks verbonden is met de pedalen, kan hij beter en vooral nauwkeuriger de nodige ondersteuning leveren. Wanneer de maximale kracht benodigd is, geeft de motor een vermogen van 250 W en 80 Nm koppel. Vooral dat laatste is erg handig bij het oprijden van een brug of heuvel. Dankzij de krachtige output wordt dit zo kinderspel. Het is dan ook niet verwonderlijk dat LEKKER Bikes deze Amsterdam GTS in de markt plaatst als de ideale e-bike voor een lange rit of heuvelachtig gebied.

De nodige energie wordt standaard geleverd door een batterij van een capaciteit van 378 Wh. Afhankelijk van het gekozen support level (5 opties) haal je een bereik van 40 tot 70 kilometer. Zelf wisten we 60 kilometer uit één lading te persen, dit in de hoogste ondersteuningsstand. Voor wie graag nog verder wil fietsen, is er ook de optie om een grotere batterij van 504 Wh aan te schaffen. Hiervoor geeft LEKKER een rijbereik op van 65 tot 100 kilometer.

Comfortabele rij-ervaring

De Amsterdam GTS blinkt dan weer vooral uit in zijn soepele rij-ervaring. Zo ben je dankzij de krachtige motor vlot vertrokken. Bovendien blijft de motor de gehele rit voor ondersteuning zorgen, zonder dat je het gevoel krijgt dat deze e-bike zichzelf inhoudt. Dat is mede mogelijk dankzij de manuele Enviolo CT-naafversnelling. Deze zorgt ervoor dat je traploos kunt schakelen, zonder dat je echt vastzit aan fysieke standen. Hierdoor kun je zelf je eigen cadans bepalen voor een optimale fietservaring. Bovendien vraagt deze weinig tot geen onderhoud, waardoor je dus voor enkele duizenden kilometers gesteld bent.

Tenslotte is er natuurlijk ook nog het in de stuurpen geïntegreerde TFT-display. Deze “LEKKER-interface” toont het percentage, de maximale en gemiddelde snelheid en de afgelegde afstand tijdens de huidige trip. Bovendien kun je de contrasterende kleur aanpassen naar blauw, geel, oranje of roze. Handig voor wie kleurenblind is, of als je gewoon een frisser kleurtje wil. Het geheel wordt verder aangevuld door een Gates CDX Carbon Belt, wat tegenwoordig geldt als de standaard voor degelijke e-bikes.

Tot 300 euro korting

De LEKKER Amsterdam GTS is beschikbaar in het Zwart of Alpine White. Voor het frame biedt LEKKER de optie tussen 56 cm voor mensen die 165 tot 185 cm groot zijn of 60 cm voor een grootte van 185 tot 205 cm. Voor de versie met de standaard batterij betaal je 3.190 euro, terwijl deze met de grotere batterij verkrijgbaar is voor 3.410 euro. Voor wie liever een doorstapframe heeft, is er de Jordaan GTS e-bike met dezelfde opties in het olijfgroen of zwart. Bovendien geeft LEKKER nog tot en met 28 augustus 2024 200 euro korting op elke nieuwe e-bike als onderdeel van hun Summer Sale.

Ben je na het lezen van deze review overtuigd? Gebruik dan de volgende code voor een extra korting van 100 euro: LB100. Deze code kan gebruikt worden tot en met 31 augustus 2024 en is combineerbaar met de Summer Sale.

LEKKER Amsterdam GTS

EV-olution.be

LEKKER Amsterdam GTS Review
De Amsterdam GTS is de krachtigste is de krachtigste e-bike in het gamma van LEKKER Bikes. Hij combineert een krachtige Bafang motor met een strak en modern design.
Batterij / bereik
Design
Ondersteuning
Prijs-kwaliteitsverhouding
Service (onderhoud en herstelling)

Totaal

De LEKKER Amsterdam GTS is zeker het overwegen waard als je op zoek bent naar een nieuwe e-bike met een krachtige ondersteuning. Hij biedt een ruim bereik van 100 km en kan onderhouden worden door elke fietsenmaker dankzij het gebruik van generieke, maar kwaliteitsvolle materialen. Bovendien geniet je van een extra korting van 100 euro met volgende code: LB100

4.4

DoorRedactie

error: Piraterij is een misdrijf!