Vergelijking: LEKKER Amsterdam Urban vs Amsterdam GTS

DoorRedactie

9 augustus 2024
LEKKER Amsterdam Urban en LEKKER Amsterdam GTS e-bikes

Deze zomer trokken we erop uit met de urban e-bikes van het Australische LEKKER Bikes. Nu onze test met de Amsterdam Urban en de Amsterdam GTS erop zit, is het tijd om beide modellen lijnrecht tegenover elkaar te zetten. Waar blinken beide modellen in uit en welke e-bike is nu het meest geschikt voor welk type rijder? Ontdek het hier.

Typische voor de e-bikes van LEKKER is hun moderne look. Zo zorgen de weggewerkte lasnaden er voor dat je meteen het gevoel hebt van met een premium fiets rond te rijden. De hoge afwerkingsgraad wordt nog eens versterkt door doordat de fietsenbouwer geprobeerd heeft om de meeste kabels weg te werken in het frame. Waar dat niet meteen mogelijk was, werd ervoor gezorgd dat deze zo dicht mogelijk tegen het frame aanlopen voor een schonere look. Het geheel wordt bij onze testfietsen bekroond met een matte zwarte lak.

Lange fietstochten

Waar zitten nu de verschillen tussen de LEKKER Amsterdam Urban en de Amsterdam GTS? Hoewel beide modellen beschikken over een krachtige Bafang middenmotor, is de GTS meer gericht op langere fietstochten. Zo heeft hij met een vermogen van 250 W en 80 Nm koppel geen enkel probleem met een steilere heuvel of brug. Hierdoor kun je in alle comfort genieten van een tocht door bijvoorbeeld de Vlaamse Ardennen. Het rijcomfort wordt verder versterkt door een manuele Enviolo CT-naafversnelling. Deze zorgt ervoor dat je traploos kunt schakelen, zonder dat je echt vastzit aan fysieke standen. Verder zorgt dit er ook voor dat je zelf de cadans kunt bepalen voor een optimale fietservaring.

Cruisen in de stad

De Amsterdam Urban lijkt dan weer beter geschikt om te cruisen doorheen de stad. Bij deze e-bike van LEKKER wordt de Bafang M200 middenmotor van 250 W en 65 Nm koppel ondersteund door een drietraps schakelsysteem. Doordat de pedalen rechtstreeks met de motor zijn verbonden, schakelt het systeem automatisch doorheen de verschillende standen afhankelijk van de benodigde kracht en snelheid. Dankzij het nodige koppel vormt een kleine heuvel in de stad dus geen probleem. Al had het voor ons fijn geweest moest de automaat ook een stand terugschakelen bij het oprijden van die heuvel. Dit zorgt ervoor dat de GTS net iets beter doet met zijn manuele versnelling.

Wel of geen scherm

Verder zijn er maar weinig verschillen te vinden tussen beide modellen, al is dat buiten het display gerekend. De LEKKER Amsterdam Urban beschikt over een in de stuurpen geïntegreerd TFT-display. Deze “LEKKER-interface” toont het percentage, de maximale en gemiddelde snelheid en de afgelegde afstand tijdens de huidige trip. Bovendien kun je de contrasterende kleur aanpassen naar blauw, geel, oranje of roze. Handig voor wie kleurenblind is, of als je gewoon een frisser kleurtje wil. Bij de Urban liet LEKKER deze dan weer achterwege. In de plaats is er een multifunctionele knop op de bovenbuis aanwezig, waarmee je een van de drie ondersteuningsstanden kunt kiezen. Wel krijg je in ruil een app om onder andere de ODO en het batterijpercentage te kunnen bekijken.

Twee batterijen

Wie een LEKKER Amsterdam e-bike wil kopen, hoeft alvast niet kiezen omwille van de batterij. Beide modellen zijn verkrijgbaar in twee verschillende batterijmaten. Zo is er de standaardbatterij van 378 Wh, waarmee je een afstand tussen de 40 en 70 kilometer kunt afleggen. Wil je graag langere fietstochten maken, of moet je wat verder moet pendelen, dan kan je best kiezen voor een batterij van 504 Wh. Hierbij haal je een bereik tussen de 65 en 100 kilometer.

De LEKKER Amsterdam Urban is al verkrijgbaar vanaf 2.598 euro met de standaardbatterij. Kies je toch voor de grotere versie, dan betaal je daar 2.818 euro voor. De LEKKER Amsterdam GTS is dan weer te koop voor respectievelijk 3.190 en 3.410 euro. Beide modellen zijn te verkrijgen in de kleuren (mat) Zwart of Alpine White. Voor wie liever een doorstapframe heeft, is er nog de Jordan-reeks die zowel als Urban als GTS beschikbaar is. Bovendien geeft LEKKER nog tot en met 28 augustus 2024 200 euro extra korting op elke nieuwe e-bike als onderdeel van hun Summer Sale.

Ben je na het lezen van deze review overtuigd? Gebruik dan de volgende code voor een extra korting van 100 euro: LB100. Deze code kan gebruikt worden tot en met 31 augustus 2024 en is combineerbaar met de Summer Sale.

DoorRedactie

error: Piraterij is een misdrijf!