Allego installeert laadpalen bij Ikea België

DoorMatthias Hautekiet

11 mei 2023

Als EV-rijder en IKEA-bezoeker ken je het ongetwijfeld wel, de onbruikbare laadpalen bij je favoriete Zweedse woonwarenhuis. De huidige laadpalen die je bij IKEA terugvindt, werden reeds in 2013 geïnstalleerd. Tien jaar later zijn ze zo goed als allemaal stuk. Dat konden we ook zelf ondervinden. Nu is er een plan om het probleem op te lossen.

Binnenkort zal je bij het kiezen van een nieuwe zetel ook je elektrische wagen kunnen opladen. Hiervoor gaat de keten met Allego samenwerken. Het plan is om bij elke vestiging in België een heuse laad-zone te creëren. Afhankelijk van de grootte van de winkel zullen er 20 tot 30 AC-laadpunten en 4 tot 6 snelladers geplaatst worden. Met deze partnership komt er echter een einde aan het gratis laden. Gebruikers zullen voortaan contactloos kunnen betalen met de kaart of via de Smoov app van Allego. Tenslotte komt er ook een aparte zone voor personeel en leverdiensten. Hierdoor kunnen ook zij laden, zonder laadpalen van bezoekers te blokkeren.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!