Norman Nato keert terug naar Nissan Formula E

DoorMatthias Hautekiet

11 september 2024
Norman Nato en Oliver Rowland rijden voor het tiende ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap seizoen (2024/2025) voor het Japanse Nissan Formula E Team.

Voor het 2024/25 seizoen van het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap keert Norman Nato terug naar Nissan. Daar wordt de Fransman opnieuw teamgenoot van Oliver Rowland.

Foto © NISMO

Vorige maand kon je bij ons al lezen dat de wegen tussen Norman Nato en Andretti Formula E zouden scheiden. Toen al waren er hardnekkige geruchten dat de Fransman de plaats zou innemen van Sacha Fenestraz. Dat nieuws wordt vandaag nu ook bevestigd door het team. Het is trouwens niet de eerste keer dat Nato uitkomt voor het team uit het Land van de Rijzende Zon. Zo reed hij ook tegen het negende Formula E seizoen voor Nissan, maar hij moest toen vertrekken om plaats te maken voor Oliver Rowland. Nu doet datzelfde Nissan dus Fenestraz van de hand omwille van de tegenvallende resultaten. Fenestraz wist amper 26 punten te scoren afgelopen seizoen, terwijl Rowland er 156 verzamelde. Zo worden Norman Nato en Oliver Rowland teamgenoten voor het debuut van de GEN3 EVO-racewagen in november.

Rowland en Nato aan het woord

Oliver Rowland

“Ik ben enthousiast om door te gaan met het Nissan Formula E Team na een heel sterk jaar. Het was geweldig om wat vrije tijd te hebben, ik heb getraind en gewerkt met het team en dat was positief. Voor volgend seizoen moeten we proberen om meer consistentie te brengen in alle elementen van onze raceweekenden, of dat nu in de kwalificatie is of in de ontwikkeling van de auto. Vorig jaar hebben we sommige races perfect uitgevoerd, dus voor dit seizoen moeten we die vooruitgang vasthouden en de kleine dingen verbeteren die we kunnen doen om verder op te klimmen in de ranglijst. Ik ken Norman al een paar jaar, hij is erg ervaren en kent het team goed. Ik kijk ernaar uit om samen te werken. De GEN3 EVO-wagen zal een uitdaging zijn voor iedereen op de grid, dus het is een kans voor ons om onze prestaties te maximaliseren en het seizoen met voorsprong te beginnen. Ik wil ook mijn beste wensen overbrengen aan Sacha, ik vond het leuk om met hem samen te werken tijdens seizoen 10 en ik hoop hem snel terug te zien op de grid.”

Norman Nato

“Ik ben erg blij om terug te zijn bij het team. We hebben seizoen 9 samen sterk afgesloten en ik wil graag verder gaan waar we gebleven waren. We willen meteen presteren, dus het feit dat ik de auto en het team ken, zal goed van pas komen. Oli heeft vorig seizoen bewezen hoe snel hij is. We vechten al sinds Formule Renault 2.0 op het circuit, maar we zijn nooit teamgenoten geweest! Ik weet zeker dat we het goed met elkaar kunnen vinden en hopelijk kunnen we samen wat podiumplaatsen delen. Het wordt interessant om te zien hoe de auto is verbeterd en het doel is duidelijk. We willen races en kampioenschappen winnen. Tot slot wens ik Sacha het allerbeste, hij is een topman en het is nooit makkelijk om iemand te vervangen met wie je eerder hebt samengewerkt. Ik weet zeker dat we binnenkort weer tegen elkaar zullen racen.”

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!