Hyundai met Hypercar naar FIA WEC met dochtermerk Genesis

DoorMatthias Hautekiet

12 september 2024
Logo van Genesis, het luxe premiummerk van Hyundai.

Het nieuws ging al even in de lucht, maar wordt vandaag nu ook officieel bevestigd. Vanaf 2026 gaat Hyundai met een Hypercar deelnemen aan het FIA World Endurance Championship (WEC). De Zuid-Koreaanse constructeur doet dit echter niet onder eigen naam, maar onder dat van hun premiummerk Genesis.

Foto © Genesis

Hyundai lijkt met de deelname aan het FIA WEC-programma naamsbekendheid genereren voor Genesis. Hun premium dochtermerk wil namelijk meer landen gaan veroveren, waarbij een deelname aan de endurance-racerij natuurlijk een goede opstap voor is. In het persbericht kondigt Genisis aan gekozen te hebben voor het LMDh-programma van de WEC. Hierbij dienen ze enkel de aandrijving en aerodynamica te voorzien, maar kunnen ze gebruik maken van een algemeen chassis van Dallara, Ligier, Multimatic, of Oreca. Bovendien maakt een Hypercar in de LMDh-klasse het ook mogelijk om deel te nemen aan de Amerikaanse IMSA-races.

“We hebben de LMDh-klasse zorgvuldig geanalyseerd en zijn tot de conclusie gekomen dat het een natuurlijke match is voor onze autosportambities. Het is een waardevol platform om de ontwikkeling van toekomstige mobiliteitstechnologieën voor auto’s op de weg te stimuleren. Endurance racen biedt een ongeëvenaarde kans om de geavanceerde technologie, de designfilosofie en het prestatiegerichte karakter van Genesis te laten zien in een zeer competitieve arena. Dit project maakt deel uit van onze bredere visie op de toekomst van mobiliteit.”

Het lijkt er dus op dat er steeds meer automerken de weg vinden naar de hybride endurance wedstrijden. Zo maakten recent nog BMW, Lamborghini en Alpine hun rentree in de FIA WEC. De enige die nu nog in de weg staat voor Hyundai in Genesis is de FIA WEC Selection Committee dat hun deelname nog officieel moet goedkeuren. Al lijkt dat laatste eerder een kleine formaliteit te worden.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!