WEC Fuji: broers Vanthoor snelste tijdens eerste twee vrije trainingen

DoorMatthias Hautekiet

13 september 2024
06 ESTRE Kevin (fra), LOTTERER André (ger), VANTHOOR Laurens (bel), Porsche Penske Motorsport, Porsche 963 #06, Hypercar, action during the 2024 6 Hours of Fuji, 7th round of the 2024 FIA World Endurance Championship, from September 13 to 15, 2024 on the Fuji Speedway in Oyama, Shizuoka, Japan - Photo Charly Lopez / DPPI

Tijdens de eerste twee vrije trainingssessies van deze 6 Hours of Fuji zijn het de broers Vanthoor die de snelste rondetijden laten noteren. Het is Laurens Vanthoor die tijdens de eerste sessie om 4 uur Belgische tijd bovenaan de tabellen prijkt in de #6 Porsche Penske 963. Zijn broer Dries doet vervolgens net hetzelfde in de #15 BMW WRT.

Foto © FIA WEC / Photo Charly Lopez / DPPI

Met de eerste twee oefensessies van de FIA WEC-manche op de Fuji Speedway achter de rug, lijkt het erop dat we een spannende endurancerace tegemoet gaan dit weekend. Tijdens de eerste vrije training is het namelijk Laurens Vanthoor die de #6 Porsche van ploegmaats Estre en Lotterer naar de eerste plaats stuurt met 1:30.561 op de klok. Zo eindigt hij net voor de #8 Toyota (Buemi, Hartley, Hirakawa) en de #50 Ferrari (Fuoco, Molina, Nielsen). Voor de #94 Peugeot 9X8 is dit dan weer een van de beste sessies dit seizoen. Het is Stoffel Vandoorne die hier een tijd neerzet van 1:31.290 op amper zeven tienden van de leider. De constructeurs zijn alvast aan elkaar gewaagd, met veertien wagens binnen één seconde van elkaar.

Vijf merken in de top vijf

Tijdens de daarop volgende tweede vrije training zet Dries Vanthoor de snelste tijd (1:29.577) neer in de #15 BMW. Zijn tijd is negen duizendsten sneller dan die van Matt Campbell in de #5 Porsche en vijftien duizendsten sneller van Alex Lynn in de #2 Cadillac. Met ook Robert Kubica (#83 Ferrari) en Ryo Hirakawa (#8 Toyota), krijgen we zo vijf verschillende constructeurs in de top vijf. De #6 Porsche van Vanthoor, Estre en Lotterer sluit deze keer de top tien af, op nog geen halve seconde van de leider. De #94 Peugeot (Vandoorne, di Reste, Duval) wordt zestiende, maar ook zei zitten op amper 1,2 seconden van de eerste plaats. De rondetijden liggen dus enorm dicht bijeen, wat hopelijk een goed voorteken is voor de wedstrijd van zondag.

Vannacht en morgenvroeg volgen nog een derde vrije training en de kwalificatie. De FIA WEC 6 Hours of Fuji zelf starten zondag klokslag 4 uur Belgische tijd.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!