Buemi en Frijns ook in 2025 bij het Envision Formula E Team

DoorMatthias Hautekiet

23 september 2024
Sébastien Buemi en Robin Frijns strijden ook in het elfde seizoen (2024/25), seizoen van het ABB FIA Formula E kampioenschap voor het Envision Formula E Team.

Envision Racing heeft recent hun rijders voor het elfde seizoen van het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap bekend gemaakt. Aan hun line-up verandert er eigenlijk niets, gezien Sébastien Buemi en Robin Frijns in 2025 opnieuw de groen-blauwe kleuren zullen verdedigen.

Foto © Envision

Het tiende seizoen was er een met hoogte- en laagtepunten voor Envision Racing. Toch kijkt het team tevreden terug, gezien er een duidelijke progressie in de prestaties zat. Zo wisten Buemi en Frijns samen drie podia te strikken in de laatste vier races. Voor Managing Director Sylvain Filippi is het dan ook erg belangrijk dat ze nu met hetzelfde duo verder kunnen. Envision hoopt namelijk bij de intrede van de GEN3 EVO wagen te kunnen voortbouwen op het huidige momentum.

Sébastien Buemi: “Als team hebben we ons tegen het einde van vorig seizoen flink verbeterd om terug te keren naar de voorste regionen van de grid. We zullen blijven pushen om ervoor te zorgen dat we met hetzelfde competitieniveau naar Sao Paulo gaan.”

Robin Frijns: “Ik begon seizoen 10 relatief sterk, met een podium in ronde 3, maar het kostte wat tijd om aan de nieuwe auto en racestijl te wennen. We hebben keihard gewerkt om die aanpassing te maken en tegen het einde vochten we weer vooraan mee, dus onze focus is nu om dat in het volgende seizoen voort te zetten.”

Het elfde Formula E seizoen gaat op 4 november van start met de pre-season testweek in Valencia.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!