Polestar Concept BST maakt Europees debuut op Zoute Grand Prix

DoorMatthias Hautekiet

23 september 2024
Polestar Concept BST die te zien zal zijn tijdens de 2024 Zoute Grand Prix

Polestar neemt van donderdag 3 tot en met zondag 6 oktober 2024 voor de derde keer deel aan de Zoute Grand Prix, het meest prestigieuze automotive evenement in België. Het Zweedse elektrische performance automerk toont er naast de nieuwe elektrische SUV-coupé, Polestar 4, ook de Polestar Concept BST. Een Europese primeur na het werelddebuut op het Goodwood Festival of Speed. Met de concept car laat Polestar zien waar het vandaag staat als performance-merk en hoe het BST-concept er in de toekomst uit kan zien, indien toegepast op de Polestar 6.

Lies Eeckman, Managing Director van Polestar België en Luxemburg: “Exclusieve luxe auto’s, een enthousiast publiek, de spanning die er in de lucht hangt, … De Zoute Grand Prix ​​is de perfecte plek om de Polestar Concept BST te laten zien. De wagen is geen productiemodel, maar een ontwerpprototype dat laat zien waar we als performance automerk tot in staat zijn op het gebied van extreme aerodynamica, design en prestaties. Hij illustreert hoe we de BST-formule in de toekomst op onze modellen kunnen toepassen.”

De Polestar Concept BST die Polestar presenteert op de 15de editie van Zoute Grand Prix is een studiemodel dat dient als voorbode. De wagen laat zien wat er mogelijk is als puur, onversneden rijplezier het enige doel is en passie de bovenhand krijgt. Hij belichaamt Polestars visie op de meer ‘ondeugende’ kant van Scandinavisch design: when we play, we do it extraordinary. Een filosofie die de experimentele Polestar Concept BST helemaal waarmaakt. De inspiratie hiervoor vond Polestar bij de autosport. De wagen heeft een bredere spoorbreedte met gespierde wielkasten, wat hem een lage, sportieve uitstraling geeft. Maar ook 22 inch gesmede lichtmetalen velgen, een agressieve frontsplitter, een opvallende spoiler en een custom made carrosserie die uitgevoerd werd in een klassieke zilvertint met graphics, ook typisch voor de autosport.

Zoute Grand Prix vormt ook het podium voor de nieuwe line-up elektrische performance SUV’s van Polestar. De SUV-coupé, Polestar 4, is te zien naast de conceptwagen in de ‘Zoute Grand Prix Gallery by EY’ en de SUV voor het elektrische tijdperk, Polestar 3, op de zeedijk van Knokke-Heist. Een bewuste keuze, want hoewel de twee luxe SUV’s al eerder te zien waren, accentueren ze een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van Polestar. Met hun introductie op de wereldwijde en Belgische markt in 2024 heeft het merk nu drie modellen op de Belgische wegen. Daarmee bevestigt het Zweedse automerk zijn positie als elektrische sport- en prestatieautomerk voor het premium- en luxesegment, en  ook die van gevestigde waarde en wereldspeler.

2024 is hét jaar van transformatie voor Polestar. We groeien als merk snel en blijven onze bedrijfsstrategie versterken. België is daarbij een prioritaire markt met een van de grootste volumes in Europa. De eerste leveringen van Polestar 3 en Polestar 4 zijn enthousiast onthaald en hebben onze zichtbaarheid op de Belgische wegen aanzienlijk vergroot,” aldus Lies Eeckman, Managing Director van Polestar België en Luxemburg. “Terwijl de Polestar 2 een gevestigde waarde blijft in ons portfolio, bevestigt Polestar 4, net als Polestar 3, onze toewijding aan het premium segment. We klimmen steeds hoger op de luxe ladder. Deze mijlpaal onderstreept dat Polestar geen opkomend merk meer is. We hebben ons gevestigd als een sterke speler, en met drie modellen op de weg zetten we een nieuw hoofdstuk in voor Polestar.”

(persbericht)

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!