NIO komt naar België met Power Swap Station

DoorJens Mommens

26 september 2024
NIO EL6 bij een Power Swap Station

Het Chinese automerk NIO maakt zich klaar voor de lancering in België. Althans, toch met hun Power Swap Stations. Dat maakt NIO Head of Power Europe, Kajsa Sognefur, vandaag bekend in een livestream. In minder dan 3 minuten kan de batterij van een NIO gewisseld worden voor een vol exemplaar bij dergelijke Swap Stations.

NIO, opgericht en geleid door William Li, is momenteel actief in vijf Europese landen, waaronder Nederland, Duitsland, Denemarken, Noorwegen en Zweden. Hoewel er nog geen concrete plannen zijn om NIO’s ook te gaan verkopen in België, lijkt de komst van een Swap Station zeker een stap in die richting. De exacte locatie van het PSS is voorlopig onbekend.

De dag van vandaag zijn er 2.527 Swap Station actief, waarvan een 50-tal in Europa. NIO wil zijn verkoop ook uitbreiden in Europa, met het Verenigd Koninkrijk als eerste afzetmarkt. Met modellen als de NIO ET5, ET7 en EL6 probeert het zich te onderscheiden in de snelgroeiende markt. In Nederland worden de Power Swap Stations ook gebruikt als opslag voor energie. Eerder ging ook Geely in zee met NIO om de Battery Swap technologie te gebruiken.

DoorJens Mommens

Jens Mommens is een autosportfotograaf met een voorliefde voor Formule E. Hij test regelmatig nieuwe wagens en deelt zijn ervaringen met zijn lezers. Hij is ook een liefhebber van technologie, gaming en smartphones. Hij volgt de laatste trends en innovaties op de voet.

error: Piraterij is een misdrijf!