Formula E rookie Zane Maloney vervoegt di Grassi bij Lola Yamaha ABT

DoorMatthias Hautekiet

26 september 2024
Zane Maloney vervoegt Lola Yamaha ABT voor het elfde seizoen (2024/25) van het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap

Lola Yamaha Abt heeft zijn tweede rijder voor het elfde seizoen van het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap voorgesteld. Deze zomer brachten we al het nieuws dat Lucas di Grassi ook in het volgende seizoen bij ABT zou blijven. Met Rookie Zane Maloney als tweede rijder, kiest Lola Yamaha dus voor twee uitersten.

Foto © Formula E

Lucas di Grassi is ongetwijfeld de meest ervaren rijder op de FE-grid. F1 Junior rijder Maloney kan de technische knowhow die bij de Formula E komt kijken dus van geen betere leren. Hiermee wordt er bovendien nog maar eens aangetoond dat het elektrische kampioenschap een echt wereldkampioenschap waardig is, met heel wat interesse van jonge rijders. Voor Lola Cars is de Formula E dan weer een uniek platform om de volgende generatie motorsporttalent en technologie klaar te stomen.

Zane Maloney heeft ondertussen al een mooi parcours afgelegd richt zijn Formula E zitje. Zo werd de voormalig Britse Formula 4 kampioen tweede in de FIA Formula 3 en werd hij gekroond tot ‘FIA Rookie of the Year’ in 2022. De 20-jarige Maloney staat op dit moment derde in de Formula 2 en laat zo zien dat hij heel wat potentieel heeft. Bovendien heeft hij al heel wat testsessies afgelegd met een Formula E wagen in zijn rol als test- en reserverijder voor Andretti.

“Ik ben verheugd om deel uit te maken van het Lola Yamaha ABT team en kijk uit naar deze spannende uitdaging. Hoewel ik het kampioenschap al goed ken, is dit een compleet nieuw hoofdstuk voor mij, dus werken met zo’n ervaren team en samen met zo’n succesvolle rijder is de perfecte volgende stap. Ik heb de strijd van Lucas de afgelopen seizoenen gevolgd en bewonderd, ook toen hij kampioen werd. Ik weet zeker dat ik veel van hem zal leren en samen zullen we zowel onszelf als de ontwikkeling van de auto vooruit helpen.”

Zane Maloney

Zane Maloney legt in Spanje op dit moment een testweek af met de GEN3 EVO Formula E wagen van Lola Cars. Daarna volgt nog de officiële testweek in Valencia begin november. Zijn grote debuut krijgt de Barbadiaan op 7 december met de Sao Paulo E-Prix.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!