Elektrische MG Cyberster krijgt Belgische prijs

DoorMatthias Hautekiet

30 september 2024
MG Cyberster

De elektrische MG Cyberster werd begin dit jaar aan het grote publiek getoond en kent nu ook zijn prijs. Zo betaal je in België minstens 65.490 euro voor de elektrische roadster met krachtige aandrijving.

MG staat tegenwoordig niet echt meer bekend als een sportief merk. Toch biedt het naast hun klassieke gezins- en stadswagens nu opnieuw een sportwagen aan met de Cyberster. Hiermee blikt het terug op een lange geschiedenis van sportieve wagens in hun 100-jarig bestaan. Het basismodel, die eigenlijk al dik in de opties zit, is al te koop vanaf 65.490 euro. Deze MG Cyberster Trophy Extended Range biedt één elektromotor van 340 pk en 475 NM. Deze sprint in vijf seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. Met de batterij van 77 kWh raak je volgens de WLTP-norm 507 kilometer ver.

Krachtige GT

Daarnaast is de MG Cyberster ook verkrijgbaar als een krachtige GT-versie met twee motoren. Deze variant met vierwielaandrijving beschikt zo over 510 pk en 725 Nm koppel. Voor deze extra kracht betaal je 4.500 euro bovenop de prijs van het basismodel. Voor die 69.990 euro rijdt je dan rond met een krachtige roadster die in amper 3,2 seconden van naar 100 km/u sprint. Uit dezelfde 77 kWh moet je een rijbereik van 443 kilometer halen. Snelladen is in beide gevallen mogelijk aan 144 kW. Hierbij duurt het 38 minuten om de batterij van 10 naar 80 procent te krijgen.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!