Elektrische Mini Aceman en Cooper krijgen John Cooper Works uitvoering

DoorMatthias Hautekiet

16 oktober 2024
Voorstelling van de elektrische MINI John Cooper Works Aceman

Mini heeft op het autosalon in Parijs twee nieuwe uitvoeringen van de elektrische Aceman en Cooper voorgesteld. Maak kennis met de John Cooper Works Electric en de John Cooper Works Aceman.

Foto’s © Mini

De John Cooper Works Electric is een krachtige driedeurs Mini met een elektromotor van 258 pk en 350 Nm koppel. Dat zijn toch 50 extra pk’s met de al sterke SE-varianten. Ook de John Cooper Works Aceman, enkel als EV te verkrijgen, krijgt diezelfde krachtigere elektromotor. De JCW Electric legt de traditionele sprint naar 100 kilometer per uur af in 5,9 seconden. Voor de JCW Aceman, die een stuk groter en dus ook zwaarder is, duurt dat 6,4 seconden. Om deze sprint te halen dien je een tijdelijke boost van 20 kW (27 pk) te activeren.

Sportiever onderstel

Naast een krachtigere elektromotor past de John Cooper Works uitvoering ook heel wat aan het onderstel van de Cooper en Aceman aan. Een aangepaste ophanging en betere remmen moeten herbij zorgen voor een extra dynamisch rijgedrag. Aan de batterij verandert er niets. Hierdoor beschik je dus over een batterij met een capaciteit van 54,2 kWh (bruto). Hiermee kun je met de kleinere driedeurs Mini John Cooper Works Electric een afstand tot 371 kilometer (WLTP) afleggen. Bij de Mini John Cooper Works Aceman zijn dat 355 elektrische kilometers. Uiteraard voegt de JCW-uitvoering aan beide modellen een carrosserie en interieur met sportievere accenten toe.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!