ERT Formula E Team wordt Kiro Race Co

DoorMatthias Hautekiet

17 oktober 2024
Logo van Kiro Race Co © Formula E

Het ERT Formula E Team wordt voor het elfde Formula E-seizoen omgedoopt naar Kiro Race Co. Deze naamsverandering volgt op de volledige overname van het team door de Amerikaanse investeringsgroep Forest Road.

Foto © Formula E

Kiro Race zal het komende seizoen haar thuisbasis in Silverstone behouden, maar gaat nu onder de Amerikaanse vlag rijden. De overname van ERT door Forest Road was hoognodig. Het team deed reed eerst enkele jaren onder het automerk NIO. Bij de start van het vorige seizoen hield de constructeur het echter voor bekeken, waarna het team verderging als ERT. Een jaar later is er nu dus weer een nieuwe naam, maar eigenlijk was dit verhaal al langer in de maak. Zo had het Formula E Team dringend nood aan vers kapitaal om hun toekomst in de elektrische koningsklasse te verzekeren. ERT eindigde het tiende seizoen namelijk helemaal achteraan de grid met amper 23 punten.

Voor het elfde seizoen van het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap gaat Kiro samenwerking met Porsche. Hiervoor zullen echter ze geen gebruik maken van de Porsche 99X Electric aandrijflijn zoals Porsche en klantenteam Andretti. In de plaats daarvan gaan de Amerikanen de strijd aan met een aangepaste versie daarvan: de Porsche 99X Electric WCG3.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!