Citroën C5 Aircross Concept hint naar nieuwe grote SUV

DoorMatthias Hautekiet

17 oktober 2024
Citroën C5 Aircross Concept

Citroën grijpt het autosalon van Parijs aan om hun nieuwe concept car voor te stellen: de Citroën C5 Aircross Concept. Op het eigenlijke productiemodel moeten we nog even wachten tot in 2025. Al verwachten we niet dat deze nog veel verschillen zal tonen met dit prototype.

Bij moederbedrijf Stellantis blijven ze druk in de weer om nieuwe wagens op hun STLA Medium-platform te plaatsen. Zo krijgen de Opel Grandland en de Peugeot’s E-3008 en E-5008 gezelschap van een nieuwe SUV van Citroën: de C5 Aircross. Het voorgestelde model in Parijs is slechts een concept car, al heeft hij al heel veel weg van de kleinere C3 Aircross. We verwachten dus maar weinig aanpassingen meer voordat dit model ook echt wordt voorgesteld.

Light Wings

Wie de Citroën C3 al in het echt zag, ziet meteen dat er heel wat gelijkenissen zijn met de C5 Aircross Concept. Zo oogt ook deze toekomstige C5 best bruut. Wel zijn er natuurlijk enkele aanpassingen die de nieuwe designtaal van de Franse constructeur toelichten. Zo bestaan de nieuwe achterlichten uit drie verschillende horizontaal geplaatste lichtblokken per kant die de naam “Light Wings” krijgen. Ook de neus wordt onderhanden genomen bij deze concept car. Zo werd de motorkap wat verlaagd en krijgen we een nieuw type koplampen bestaande uit twee horizontale lijnen met naar het midden toe een verticaal lichtblok.

Al deze ingrepen moeten ervoor zorgen dat de nieuwe generatie van de Citroën C5 Aircross zo aerodynamisch mogelijk is. Dit komt dan weer het rijbereik van deze elektrische wagen ten goede.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!