Nissan Ariya NISMO vanaf nu te bestellen met jaar gratis laden

DoorMatthias Hautekiet

18 oktober 2024
Nissan Ariya NISMO

De krachtigste versie van de Nissan Ariya, de Nissan Ariya NISMO, is vandaag vandaag te bestellen in pre-order via de website van de constructeur. Voor de snelle beslissers zijn er ook enkele voordelen aan verbonden. Zo krijgen de eerste 250 kopers een jaar lang gratis laden via Nissan Charge.

Eerder dit jaar kon je al lezen dat de Nissan Ariya NISMO ook naar België zou komen ter ere van de veertigste verjaardag van NISMO, een afkorting voor Nissan Motorsport. NISMO staat hierbij garant voor een sportievere versie van generieke modellen zoals bijvoorbeeld AMG dat is voor Mercedes-Benz en M voor BMW.

NISMO-tuning

De Nissan Ariya NISMO bouwt verder op de het klassieke onderstel van de gewone Ariya, al is deze sterk verbeterd voor een sportievere rij-ervaring. Zo krijgt de het geavanceerde e-4ORCE systeem (lees: vierwielaandrijving) een upgrade van 394 naar 436 pk en 600 Nm koppel. Hiermee sprint hij binnen de 5 seconden van 0 naar 100 km/u. “De dwarskrachten bij het nemen van een bocht zijn zelfs nog groter dan die van de legendarische Nissan GT-R NISMO“, aldus Nissan. Een aangepaste dynamische ophanging zorgt hierbij voor een optimale wegligging, waarbij je als bestuurd veel directe feedback van de wagen krijgt. Daarnaast is hij ook een stuk aerodynamisch dankzij de toevoeging van een nieuwe lip, dubbele diffuser en een spoiler. Deze moeten samen 40 procent meer downforce genereren. Om dit te verwezenlijken, werkten de ingenieurs nauw samen die van het Nissan Formula E Team.

Om de sportiviteit van de Nissan Ariya NISMO extra in de verf te zitten, wordt dit model uitgebracht met een exclusieve Stealth Gray kleur en rode accenten. Zo wordt hij gesierd met een rode lijn die rondom de volledige wagen doorloopt. Ook aan de binnenkant is hij te onderscheiden dankzij speciale stoelen en de rode ANDON-verlichting. Zowel aan de binnen- als buitenkant prijkt het NISMO-logo.

Wie zelf de Nissan Ariya NISMO wil kopen betaalt daar minstens 65.900 euro voor en kan zich nu registreren op de website van Nissan. De eerste 250 klanten worden beloond met een jaar lang gratis laden met Nissan Charge. De eerste leveringen vinden in januari 2025 plaats.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!