Na Quick nu ook snelladers van Electra bij Burger King

DoorMatthias Hautekiet

22 oktober 2024

Electra en Burger King slaan de handen in elkaar. Het Europese snellaadbedrijf plant op twee jaar tijd snelladers te plaatsen bij minstens 20 restaurants van de fastfoodketen. De eerste geplaatste snellader in deze samenwerking werd deze week geopend bij de Burger King in Zandhoven.

Eerder dit jaar brachten we al het nieuws over de nauwe samenwerking tussen Burger Brands Belgium, de franchise voor Burger King en Quick in België en Luxemburg, en Electra. Zo gaat het de komende twee jaar snelladers plaatsen bij 23 Quick-restaurants. Daar komen nu dus nog eens 20 snellaadstations bij Burger King bij. Elk laadstation bestaat hierbij uit minstens vier laadpalen met een vermogen van 400 kW. De eerste nieuwe laadpaal van Electra werd deze week geopend bij de Burger King in Zandhoven, nabij de afrit van de E313.

“De samenwerking met Burger King is een mooie kans om elektrisch rijden nog toegankelijker te maken. Terwijl klanten bij Burger King genieten van hun maaltijd, kunnen ze hun auto in slechts twintig minuten van 20% naar 80% opladen. Het is de perfecte tussenstop voor zowel de bestuurder als het voertuig. Deze samenwerking sluit dan ook naadloos aan bij onze ambitie om overal in België binnen tien minuten rijden een laadstation beschikbaar te hebben. Onze filosofie is niet voor niets: Electra, already near you, or just about to be.”

Louis-Charles Mosseray – General Manager Electra Benelux

De 20 nieuwe snelladers bij Burger King zijn 24/7 toegankelijk. Naast de klanten van Burger King zijn dus ook buurtbewoners of toevallige passanten meer dan welkom.

Grootste netwerk van België

De strategische samenwerking met Burger King en Quick kadert natuurlijk in een groter plan. Electra heeft namelijk de ambitie om tegen eind 2024 de grootste provider en uitbater van snelladers in België te worden. Daarvoor werkt het ondertussen ook aan een uitrolplan voor snelladers bij Delhaize en de Colmar restaurantketen. Vandaag zijn er al 63 van die laadstations in België actief. Tegen eind volgend jaar moeten dat 250 locaties zijn in ons land met elk gemiddeld zes laadpunten (stekkers). Dat zijn dus al 1.500 laadpunten en dat is ook hoognodig. Electra wil tegen 2030 maar liefst 15.000 laadpunten in portefeuille hebben verspreid over onder andere België, Nederland, Luxemburg, Italië, Spanje en Zwitserland.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!