Specter 1 krijgt als eerste E-Bike ooit een OTA update

DoorMatthias Hautekiet

29 augustus 2023

Specter, de Belgische bouwer van speed pedelecs, geeft als eerste E-Bike merk een update Over-The-Air (OTA). Een wereldprimeur voor het bedrijf uit Gent.

Foto © Specter

Als eerste E-Bike merk ter wereld geeft Specter zijn speed pedelecs een OTA-update. Een wereldprimeur onder de fietsen, maar niets nieuws in de e-mobility sector. Nadat deze technologie eerst werd toegepast bij wagens, zijn nu dus ook fietsen aan de beurt. In een alsmaar meer geconnecteerde wereld is het dus niet vreemd dat ook E-Bikes de overstap maken van updates via de smartphone-app naar over-the-air. Specter kondigde deze nieuwe evolutie al aan eind juni, bij de lancering van de Long Range variant van hun Specter 1. Dit is mogelijk omdat alle fiets van Specter over een 4g-module beschikken. Volgens het bedrijf moet de update, mits een goede verbinding, autonoom starten zodra je de Specter 1 aanzet.

Met deze nieuwe update geïnstalleerd, krijgen eigenaars de kans om handmatig te schakelen door gebruik te maken van de knopjes op het stuur. Op het display krijg je een vermelding te zien van de gekozen versnelling. Ook de reeds beloofde Spotify-integratie komt er eindelijk.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!