Formula E Brazilië: alles wat u moet weten

DoorRedactie

22 maart 2023

Na een pauze van één maand hervat het seizoen dit weekend. Op zaterdag 25 maart wordt in Sao Paulo de zesde ronde van het huidige ABB Formula E Wereldkampioenschap verreden. Met de race in deze Braziliaanse miljoenenstad krijgen we wederom een nieuwe locatie dit seizoen. De derde op rij ondertussen.

Foto © Twitter / Lucas di Grassi

Braziliaan Lucas di Grassi (Mahindra) is alvast opgetogen met deze “thuisrace” voor hem: “Het is een droom sinds de allereerste Formule E-race voor mij, in 2013. Een paar keer was de droom dichtbij, maar na 10 jaar hard werken en volhouden gaat het nu eindelijk gebeuren in seizoen 9 en bij het begin van GEN3 – het is heel emotioneel voor me om dáár te racen. Ik kom uit Sao Paulo, ik ben hier vlakbij geboren en opgegroeid. Het wordt geweldig om voor mijn thuisfans te racen.”

Het circuit

Het belooft alvast een zeer snelle race te worden. Een rondje wordt verreden over een lengte van 2,933 km. De meeste inhaalbewegingen zullen zich naar alle waarschijnlijkheid aan het einde van de 3 lange rechte stukken situeren. Enkele kunstmatig aangelegde chicanes moeten dan weer voor wat spektakel zorgen.

Het kampioenschap

Na een de eerste vijf races van het seizoen staat Pascal Wehrlein (Porsche) overtuigend aan de leiding met 80 punten. Jake Dennis (Andretti) volgt met 62 punten op de tweede plaats. DS-rijder Jean-Éric Vergne sluit het podium af met 50 punten. Onze landgenoot, Stoffel Vandoorne (DS) staat dertiende met elf punten. Hij heeft duidelijk wat werk voor de boeg, wil hij zijn kampioenschap van vorig jaar herhalen. Helemaal achteraan het klassement vinden we Robin Frijns (Cupra) terug. De Nederlander brak zijn pols tijdens de openingsronde in Mexico City, de eerste race van het seizoen, en moest daarna even revalideren. Na meer dan twee maanden uit, neemt hij dit weekend het stuur opnieuw over van Kelvin van der Linde.

Hoe kan u volgen?

  • Vrijdag 24 maart
    • Eerste Vrije Training: 20u25 tot 21u15: Youtube & Eurosport.com
  • Zaterdag 26 maart
    • Tweede Vrije Training: 11u25 tot 12u15: Youtube & Eurosport.com
    • Kwalificatie: 13u40 tot 14u55: Eurosport.com
    • Race: 18u03 tot 19u30: Eurosport 2 & RTBF Auvio

DoorRedactie

error: Piraterij is een misdrijf!