Finale Formula E kalender voorgesteld

DoorMatthias Hautekiet

22 november 2023

Er is al heel wat inkt gevloeid over de kalender van het tiende FIA Formula E Wereldkampioenschap. Vandaag is de finale versie dan eindelijk voorgesteld. Met 17 races in 11 verschillende steden is dit het drukste seizoen tot nu toe.

Foto © Circuit Misano

Een maand geleden kregen we al een eerste echte blik op het komende FE-seizoen. Vandaag is de definitieve kalender officieel voorgesteld. Zoals reeds bericht valt het doek over de Rome E-Prix. Menig rijder was fan van het uitdagende circuit in het financiële hart van Rome, maar de Gen3-wagens zijn gewoon te snel om hier nog veilig te kunnen racen. Daarom ging de organisatie op zoek naar een nieuw circuit en die vond ze in de Emilia-Romagna regio. Het Misano World Circuit Marco Simoncelli mag meteen een double header huisvesten, gezien de zevende en achtste races van het seizoen er verreden worden (13 & 14 april). De Portland E-Prix wordt ook een double header, nu Jakarta definitief van de kalender is verdwenen door de aankomende verkiezingen in het land.

De volledige kalender vindt u hieronder terug.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!