Stellantis Belux presenteert zijn toekomstvisie in ‘House of Innovation’

DoorMatthias Hautekiet

20 januari 2024
Stellantis House of Innovation.

In een multimerk ‘autosalon’ genaamd ‘House of Innovation’ heeft Stellantis Belux zijn visionaire plannen voor 2024 onthuld. Het evenement, een alternatief voor de Brussels Motorshow, bracht niet alleen de nieuwste modellen en conceptauto’s onder de aandacht, maar bood ook een platform voor interactie met internationale leiders van diverse merken.

Een Blik op de Toekomst

Florian Kraft, Managing Director van Stellantis BeLux, opende het evenement met een inspirerende boodschap over innovatie en vooruitgang in de automotive wereld. “Dit symboliseert ons voortdurend streven naar vernieuwing. We delen graag onze nieuwste ontwikkelingen en toekomstvisie met pers en partners,” aldus Kraft. Het autosalon, gehouden in Brussel, bood een kijkje in de toekomst met opvallende modellen zoals de Citroën New ë-C3, Peugeot New E-3008, Fiat New 600 La Prima, en de DS Automobiles Performance Formula E.

Stellantis in Cijfers

Met 9 merken en diverse diensten heeft Stellantis BeLux stevig wortel geschoten in de automotive-industrie. Het netwerk omvat 53 investeerders en 187 verkooppunten, met 353 aftersales locaties en een team van 2800 medewerkers. De resultaten van 2023 bevestigen de positie van Stellantis BeLux, met een indrukwekkende tweede plaats op de totale markt en een marktleiderschap in het LCV-segment.

2024 Ambities

Voor 2024 heeft Stellantis BeLux ambitieuze doelen gesteld. Het bedrijf wil haar positie in de markt versterken, het verloren marktaandeel heroveren, en blijven leiden in elektrificatie. Ambitieuze plannen omvatten de uitbreiding van elektrificatie naar het C-segment met modellen als de Opel Astra, Peugeot 308, 3008 en Citroën C4. Ook DS Automobiles, onder meer bekend van de Formula E, met twee nieuwe elektrische wagens. De nieuwe DS4 BEV bouwt voort op het succes van het gekende Franse model. Tenslotte komt het merk ook met een volledig nieuw vlaggenschip met een bereik van meer dan 700 kilometer.

Naast de verder elektrificatie van het huidige gamma, wordt ook Lancia nieuw leven ingeblazen. Het werk keert in 2024 terug in Europa met een nieuwe elektrische line-up. België wordt heet eerste land, na Italië, waar de nieuwe Lancia Ypsilon te verkrijgen zal zijn. Dit toont aan hoe belangrijk ons land is voor Stellantis en hoe België in Europa voorloopt in de groeiende EV-markt. In 2026 en 2028 volgen nog twee nieuwe EV’s: de Lancia Gamma en de Lancia Delta. Die laatste is een elektrische knipoog naar de legendarische Lancia Delta Integrale.

Januari Traditie

Traditioneel trappen de Stellantis-merken het jaar af met aantrekkelijke “saloncondities”. Klanten worden de hele maand januari verwelkomd met advies van Stellantis-retailers, beschikbaar op de websites van de verschillende merken: Abarth, Alfa Romeo, Citroën, DS Automobiles, Fiat, Jeep®, Lancia, Opel en Peugeot.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!