WEC Proloog: een nieuwe datum na veel onzekerheid

DoorMatthias Hautekiet

23 februari 2024

De FIA heeft aangekondigd dat de aanstaande World Endurance Championship (WEC) proloog in Qatar, oorspronkelijk gepland voor dit weekend, een onverwachte verschuiving ondergaat. Als gevolg van logistieke complicaties veroorzaakt door de gespannen geopolitieke toestand in de regio van de Rode Zee, is besloten het evenement met twee dagen uit te stellen. Dit besluit komt na vertragingen in het transport van teamuitrusting en racewagens, die noodgedwongen een alternatieve route moesten nemen om de onrustige wateren te vermijden.

Foto © X / FIAWEC

Het evenement, dat aanvankelijk gepland stond voor 24 en 25 februari, zal nu plaatsvinden op 26 en 27 februari. De teams krijgen hierdoor iets meer tijd om hun voorbereidingen te treffen, ondanks de logistieke uitdagingen die ze geconfronteerd hebben. De proloog, een essentieel onderdeel van de voorbereidingen op het WEC-seizoen, biedt teams de kans hun wagens en strategieën te testen onder competitieve omstandigheden.

De aanpassingen aan het schema zijn groot. De actie begint nu op maandagochtend en doorgaan tot laat in de avond, met een extra sessie op dinsdagmiddag om de teams voldoende tijd te geven hun wagens op de baan te testen. Teams die vertraging oplopen in hun voorbereidingen krijgen nu de kans om aan een alternatieve sessie deel te nemen, waardoor ze essentiële testtijd op het circuit niet mislopen. Dit heeft geleid tot een herstructurering van het tijdschema, waarbij teams nu kunnen kiezen uit vier beschikbare sessies, hoewel ze slechts aan drie daarvan mogen deelnemen.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!