Maserati GranCabrio Folgore: een super snelle elektrische cabrio

DoorMatthias Hautekiet

19 april 2024
Volledig elektrische Maserati GranCabrio Folgore.

Maserati is weer een elektrische supercar rijker: de GranCabrio Folgore. Een elektrische cabrio met een vermogen van 760 pk en 1350 Nm aan koppel.

Net als alle andere merken bij Stellantis zet Maserati hard in op de elektrificatie van het merk. Zo zag vorig jaar de Maserati GranTurismo Folgore het levenlicht. Daar wordt nu met de GranCabrio Folgore een nieuwe EV aan toegevoegd. Stellantis CEO Carlos Tavares zei vorige week nog bij ons dat Maserati wil bewijzen dat ook sportwagens zonder enige uitstoot ook “opwindend” kunnen zijn en laat dat net het juiste woord zijn om deze GranCabrio te beschrijven. Er zijn tegenwoordig geen nieuwe elektrische cabrio’s meer op de markt. Dat op zich maakt deze Maserati al uniek. Deze sportieve EV beschikt over drie elektromotoren die samen 760 pk aan vermogen en 1350 Nm aan koppel leveren. Met de boost-functie geactiveerd bedraagt het piekvermogen zelfs 830 pk, genoeg om in amper 2,8 seconden van 0 naar 100 km/u te springen.

De energie voor zijn krachtige aandrijving haalt de Maserati GranCabrio Folgore uit een batterij van 92,5 kWh, waarvan 83 kWh bruikbaar. Bij een rustige rijstijl moet de wagen een afstand van 419 tot 447 kilometer (WLTP) kunnen afleggen. Snelladen is mogelijk aan een maximaal vermogen van 270 kW. Dat is genoeg om deze EV in 18 minuten van 20 naar 80 procent te krijgen. Over prijzen blijft het voorlopig stil bij Maserati, maar wij verwachten dat deze toch rond de 200.000 euro zal liggen. Wordt vervolgd in 2025.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!