FE Monaco: Huges op pole, Vandoorne achteraan

DoorMatthias Hautekiet

6 mei 2023
Formula E GEN3-wagen

Foto © Jens Mommens

Jake Hughes (McLaren) start de 2023 Monaco E-Prix vanop polepositie. Het is al de tweede pole van het seizoen voor de Brit dit seizoen. Sacha Fenestraz (Nissan) start vanop de tweede plaats nadat zijn rondetijden in het finale duel geschrapt werden. Met Norman Nato (Nissan) op de derde stek is het een goede dag voor de Nissan aandrijflijn. Stoffel Vandoorne (DS) start helemaal achteraan na een probleem met de bandendruk.

Fenestraz zette tijdens de groepskwalificaties een sterke tijd neer met zijn Nissan hier in Monaco. In de duels won hij van Dan Ticktum (NIO 333), Norman Nato (Nissan) en tenslotte van Jake Hughes. Al is die laatste te danken aan een fout door de McLaren rijder. Hughes was goed op weg om een zeer sterke tijd neer te zetten, maar verremde zich in de Nouvelle Chicane. Hij ging rechtdoor en zag hierdoor zijn tijd geschrapt worden. Maar, Ook Fenestraz zag zijn tijd geschrapt worden, nadat hij een stroompiek van meer van 350kW trok. Hierdoor is het Hughes die toch nog vanop pole mag starten.

 De pineuten van de dag zijn toch wel de DS-rijders. Beide rijders haalden de duels niet. Maar Vandoorne en Vergne hadden een stek op de zesde en achtste startrij beet. Van hieruit zou punten scoren zeker mogelijk zijn. Echter bleek de bandendruk van hun wagens niet te voldoen aan de vereisten, waardoor beide achteraan moeten starten.

Voorlopige startvolgorde
  1. Jake Hughes (McLaren)
  2. Sacha Fenestraz (Nissan)
  3. Norman Nato (Nissan)
  4. Maximilian Günther (Maserati)
  5. Dan Ticktum (NIO 333)
  6. Mitch Evans (Jaguar)
  7. Edoardo Mortara (Maserati)
  8. Sérgio Sette Câmara (NIO 333)
  9. André Lotterer (Andretti)
  10. Nick Cassidy (Envision)
  11. Pascal Wehrlein (Porsche)
  12. Jake Dennis (Andretti)
  13. René Rast (McLaren)
  14. Oliver Rowland (Mahindra)
  15. Sam Bird (Jaguar)
  16. Sébastien Buemi (Envision)
  17. Robin Frijns (Abt Cupra)
  18. Nico Müller (Abt Cupra)
  19. Antonio Felix da Costa (Porsche)
  20. Lucas di Grassi (Mahindra)
  21. Stoffel Vandoorne (DS)
  22. Jean-Éric Vergne (DS)

De race start straks om 15u04

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!